Soros Foundation Moldova (FSM)

Educație

Departamentul Buna Guvernare și-a propus să implementeze și să susțină inițiative care vor sprijini inovația și buna guvernanță în sistemul educațional.

Fundația va continua să sprijine creșterea expertizei în domeniul elaborării de politici publice în domeniul educației. Pe parcursul anului 2021 vom susține cinci bursieri care vor lucra la cercetări de politici în domeniu. Aceștia vor fi asistați de consultanți naționali și internaționali. De asemenea, bursierii Programului de Burse în domeniul Educației vor avea ocazia să dezvolte propuneri de proiecte de advocacy pentru a promova recomandările identificate în studiile lor de politici publice.

Fundația va continua să consolideze modelul participativ-democratic al organizării activității Consiliilor de Elevi în învățământul general din Republica Moldova și va valorifica oportunitățile de instituționalizare a acestuia la nivel național.

Departamentul Buna Guvernare va depune eforturi de a sprijini profesorii inovativi și vizionari, care pot deveni agenți ai schimbărilor calitative în sistemul de învățământ general din Moldova.