Soros Foundation Moldova (FSM)

Politici Publice

Barometrul de Opinie Publică (BOP) realizat de Institutul de Politici Publice, în prezent, este una din cele mai de încredere surse de informare pentru măsurarea percepțiilor populației privind viața socială, politică și economică din țară. Rezultatele acestei cercetări sunt utilizate de o gamă variată de factori interesați: comunitatea academică, societatea civilă, partidele politice, mass media etc. Fundația va continua co-finanțarea BOP-ului și în 2021.

De mai mulți ani, Fundația susține tinerii cercetători care și-au propus să analizeze și să îmbunătățească cadrul de politici publice. Programul de Burse în domeniul Politicilor Publice implementat de Departamentul Buna Guvernare, a contribuit la îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților practice a tinerilor cercetători privind elaborarea sintezelor de politici, colectarea și analiza datelor statistice, elaborare de documente de politici publice. Pe parcursul anului 2021, bursierii acestui program (generația 2017-2020), vor avea ocazia să dezvolte propuneri de proiecte de advocacy pentru a promova recomandările propuse în cercetările lor.

De asemenea, Fundația va identifica și va susține o nouă cohortă de tineri care sunt interesați să-și dezvolte abilitățile de cercetare și să-și aprofundeze cunoștințele în domeniul politicilor publice și advocacy.