Viziunea departamentului: un sistem de justiție echitabil, accesibil și predictibil, care garantează respectarea și protecția efectivă a drepturilor fundamentale ale omului.
Misiunea departamentului este să promoveze buna guvernare în sectorul sănătății, să contribuie la sporirea accesului echitabil al populației la servicii de sănătate șI sociale care răspund nevoilor acestora, și să promoveze acțiuni responsabile pentru protecția mediului.
Proiecte implementate pe parcursul anului 2018
Programul Sănătate Publică al Fundației Soros – Moldova, în parteneriat cu Inițiativa Internațională în Îngrijiri Paliative a Open Society Foundations, anunță lansarea competiției de mini-granturi pentru marcarea Zilei Mondiale Hospice şi a Îngrijirilor Paliative (13 octombrie 2012)
Context
Ziua Mondială Hospice şi a Îngrijirilor Paliative este o zi de acţiune globală în sprijinul hospice-urilor şi îngrijirii paliative în lumea întreagă.
Scopul Zilei Mondiale Hospice și Îngrijiri Paliative este:
În acest an Ziua Mondială Hospice şi a Îngrijirilor Paliative va avea genericul "Living to the end - palliative care for an ageing population".
Organizaţii eligibile:
Sunt eligibile organizațiile active în domeniul sănătății publice care oferă servicii de îngrijire paliativă, sau care au un parteneriat cu organizaţiile prestatoare de servicii de îngrijire paliativă.
Activităţile vor fi organizate pe teritoriul Republicii Moldova, fără a acorda prioritate regională.
Dosarul va cuprinde
Ghidul solicitantului de finanțare poate fi descărcată aici. (http://www.soros.md/files/Ghidul%20solicitantului%20de%20finantare_2011_...)
Forma de buget poate fi descărcată aici. (http://www.soros.md/files/Buget.xls)
Informaţie adiţională cu privire la Ziua Mondială Hospice şi Îngrijiri Paliative poate fi accesată la www.worldday.org.
Perioada proiectului
Termenul de implementare a proiectului este pînă la 6 luni (de asemenea, evenimentele ar trebui să fie organizat nu mai tîrziu de luna octombrie 2012).
Finanţare
Finanțarea disponibilă este destinată doar activităţilor relevante Zilei Mondiale Hospice şi Îngrijiri Paliative.
Nu sînt eligibile spre finanţare: echipamente, deplasări peste hotare, burse de studii și costurile indirecte (dotări și administrație).
Criteriile de evaluare
Analiza și evaluarea proiectului:
Fiecare proiect va fi analizat și evaluat independent. Decizia finală va fi emisă de către Juriul Programului Sănătate Publică.
Termen limită:
Propunerile de proiect și documentele justificative trebuie să fie depuse nu mai tîrziu de 15 iunie 2012.
Dacă consideraţi că proiectul Dvs îndeplinește toate criteriile sus-menționate, Fundația Soros-Moldova vă invită să prezentați dosarul nu mai tîrziu de 15 iunie 2012, ora 14.00, la următoarea adresă e-mail foundation@soros.md sau în original la următoarea adresă: str. Bulgară, 32, mun. Chișinău (Fundația Soros – Moldova).
Subiectul mesajului - „Cerere pentru Ziua Mondială Hospice şi a Îngrijirilor Paliative”