Soros Foundation Moldova (FSM)

Buna Guvernare

Misiunea Departamentului este să sporească transparența, responsabilitatea, eficiența autorităților publice.
 
PRIORITĂȚILE DEPARTAMENTULUI

Justiție și Drepturile Omului

 

Viziunea departamentului: un sistem de justiție echitabil, accesibil și predictibil, care garantează respectarea și protecția efectivă a drepturilor fundamentale ale omului.

 

Sănătate publică

Misiunea departamentului este să promoveze buna guvernare în sectorul sănătății, să contribuie la sporirea accesului echitabil al populației la servicii de sănătate șI sociale care răspund nevoilor acestora, și să promoveze acțiuni responsabile pentru protecția mediului.

Mass-media

Misiunea departamentului: consolidarea societății deschise, participatorii și pluraliste, bazată pe valorile democratice, prin implementarea în activitatea instituțiilor mass-media din Republica Moldova a standardelor democratice de libertate și independență editorială, diversitate și pluralism, pentru susținerea democrației și consolidarea vectorului european de dezvoltare.

Alte inițiative

Proiecte implementate pe parcursul anului 2018

Rezultatele concursului de granturi din cadrul proiectului New Media Incubator 2021

Absolvenții ediției New Media Incubator (NMI) 2021 au lansat 8 proiecte new media sub formă de vloguri și podcasturi audio.

Cinci proiecte care au acumulat punctajul maxim vor beneficia din partea Fundației Soros Moldova de câte un grant în valoare de 1800 USD ce poate fi folosit pentru procurarea de echipamente, plata pentru diverse servicii de promovare (Facebook, Google etc.) și plata (către persoane juridice) pentru servicii de design, ilustrare și elaborare logo necesare unui proiect new media sustenabil.

Proiectele de creație care au acumulat cel mai mare punctaj în rezultatul evaluării finale sunt:
• Нулевая толерантность XXI, proiect video
• Gașca ZEN, proiect video
• UpGrade Your Community, proiect audio
• Podcastul În derivă, proiect audio
• Micul școlar, proiect video

Echipa Fundației Soros Moldova îi felicită pe autorii proiectelor cu cel mai mare punctaj, însă și pe restul absolvenților New Media Incubator 2021 și urează întregii generații NMI 2021 spor și succese în creșterea și promovarea proiectelor lor media.