Soros Foundation Moldova (FSM)

Buna Guvernare

Misiunea Departamentului este să sporească transparența, responsabilitatea, eficiența autorităților publice.
 
PRIORITĂȚILE DEPARTAMENTULUI

Justiție și Drepturile Omului

 

Viziunea departamentului: un sistem de justiție echitabil, accesibil și predictibil, care garantează respectarea și protecția efectivă a drepturilor fundamentale ale omului.

 

Sănătate publică

Misiunea departamentului este să promoveze buna guvernare în sectorul sănătății, să contribuie la sporirea accesului echitabil al populației la servicii de sănătate șI sociale care răspund nevoilor acestora, și să promoveze acțiuni responsabile pentru protecția mediului.

Mass-media

Misiunea departamentului: consolidarea societății deschise, participatorii și pluraliste, bazată pe valorile democratice, prin implementarea în activitatea instituțiilor mass-media din Republica Moldova a standardelor democratice de libertate și independență editorială, diversitate și pluralism, pentru susținerea democrației și consolidarea vectorului european de dezvoltare.

Alte inițiative

Proiecte implementate pe parcursul anului 2018

Curs de leadership în îngrijiri paliative

Hospice ‘’Casa Speranței’’ din Brașov, cu suportul  Bristol-Myers Squibb Foundation, organizează cursul de instruire “Îngrijirea paliativă în Europa de Est: Program de leadership pentru 9 țări”.

Cursul de instruire este adresat nurselor specializate în îngrijiri paliative din 9 țări din Europa de Est (Albania, Serbia, Ucraina, Moldova, Ungaria, Cehia, Rusia, România) care vor beneficia de instruire gratuită prin intermediul unui nou Program Transformațional de Leadership. Scopul programului este de a capacita nursele din îngrijiri paliative să crească calitatea îngrijirilor paliative pentru pacienții din țara lor. Aplicanții trebuie să activeze într-o poziție de leadership și să cunoască avansat limba engleză.

Cursul de instruire este organizat de către Hospice “Casa Speranței”, desemnat Centru de Excelență în îngrijiri paliative în Europa de Est și model de instruire în îngrijiri paliative.

Programul prevede un curs de 5 zile în România, orașul Brașov, în luna septembrie 2014, deasemenea și un an de îndrumare la distanță. Cursul va ajuta participanții să-și dezvolte capacitățile de management și de leadership al echipei, incluzând identificarea personală în traiectoria de leadership, demonstrarea abilităților de comunicare în conflicte, analiza cercului de influență și cum poate fi acesta aplicat în dezvoltarea leadershipului, precum și definirea rolurilor și contribuțiilor în extinderea, promovarea și susținea îngrijirilor paliative.

Mai multe detalii puteti găsi aici http://www.studiipaliative.ro/projects/ 

sau pe adresa de e-mail: flavia.hurducas@hospice.ro

 

Termenul limită de aplicare este 14 iunie 2014.