Soros Foundation Moldova (FSM)

Good Governance

The mission of the department is to enhance transparency, accountability, efficiency and effectiveness of government in accordance with the European agenda.

Justice and Human Rights

The Justice and Human Rights Department’s vision of rule of law is built on the solid grounds of a fair, accessible and predictable justice delivery system, which effectively safeguards fundamental human rights.

The Department develops and implements activities in several areas, crucial for the fulfilment of its vision, including Human Rights, Judiciary, Access to Justice, and Criminal Justice.

 


OUR PRIORITIES

Public Health

 

Our mission is to support and contribute to the development and promotion of health policies and practices based on evidence, which promotes human rights, social inclusion, and justice.

The Department also provides support to promote good governance in the health system through independent and neutral monitoring/evaluation of public health policies and health services.

Media Program

Media Department's mission is to contribute to the development of an open, participatory, pluralistic and value-based society in the Republic of Moldova by organizing, supporting and financing activities aimed at encouraging the development of an independent media sector and improving access to information.

 

Other initiatives

Education Support Project

Provocările parcursului european: experiența Balcanilor de Vest și a țărilor Parteneriatului Estic

În perioada 18-21 noiembrie a.c., se desfăşoară vizita de studiu în Moldova a unui grup de experţi din Serbia, Macedonia, Bosnia și Herțegovina, Georgia și Ucraina în cadrul proiectului Provocările parcursului european: experiența Balcanilor de Vest și a țărilor Parteneriatului Estic, organizat de Institutul de Dezvoltare și Inițiative Sociale IDIS Viitorul din Moldova în parteneriat cu Centrul pentru Studii Europene Aplicate din Serbia. Acest proiect este implementat cu susţinerea financiară a Programului Est Est Fără Frontiere al Fundaţiei Soros-Moldova și al Fundației pentru o Societate Deschisă din Serbia.

Proiectul a demarat în luna octombrie a.c. prin organizarea vizitei de studiu în Serbia a unui grup de reprezentanți ai societății civile și experţi din Moldova. Aceştia au avut o serie de întruniri cu factorii de decizie, experţii şi reprezentanţii ONG-urilor din Serbia, având astfel posibilitatea de a lua cunoştinţă de experienţa sârbă în domeniul anticorupție, implementarea reformei în domeniul justiției, pentru a înțelege mai bine provocările întâmpinate de Serbia în procesul de aderare la UE.

Vizita de studiu în Moldova a experţilor din Serbia, Macedonia, Bosnia și Herțegovina, Georgia și Ucraina va include o serie de întrevederi cu reprezentanţii autorităţilor centrale, reprezentanții ONG-urilor de profil şi experţii în domeniu, pentru a se familiariza cu politicile promovate de Moldova în domeniul anticorupție, asigurarea transparenței actului de guvernare și modalitățile de implicare a societății civile în monitorizarea procesului de implementare a reformelor și a angajamentelor asumate de Moldova în drumul spre UE.

Vizita se va încheia cu o masă rotundă, care se va desfăşura în Sala de Conferinţe de la IDIS Viitorul, în data de 21 noiembrie, începând cu ora 09.00. La eveniment sunt invitate să participe autoritățile publice centrale, factorii de decizie de la instituțiile responsabile pentru prevenirea și combaterea corupției, reprezentanţii ONG-urilor de profil, precum şi experţii din domeniu.

Pentru detalii, Vă rugăm să contactaţi pe Veaceslav Berbeca, director de proiect, la adresa de e-mail: berbecaveaceslav@gmail.com